Waar staat EHBO voor?

Per jaar gebeuren er in Nederland in en om het huis, ruim anderhalf miljoen ongevallen. Het kan ook bij u thuis of op het werk gebeuren. In de allereerste minuut na een ongeval kan Eerste Hulp levensreddend zijn.

Lees meer...

Welke hulp bij welk letsel?

Op de website van het Oranje Kruis staat een aantal tips over welke hulp bij welk letsel moet worden toegepast. Deze tips zijn ook zeer nuttig voor niet EHBO-ers die nog geen cursus hebben gevolgd.

Lees meer...

Het Landelijk Bureau

Het landelijk bureau is gevestigd in Zeist. Het is belast met de uitvoering van een groot aantal taken die er voor moeten zorgen dat alle geledingen van de KNV EHBO de doelstellingen kunnen realiseren, zonder daarbij zelf daadwerkelijk hulp te verlenen.

Lees meer...

Hartinfarct bij vrouwen

Artsen missen regelmatig hart- en vaatziekten bij vrouwen, omdat de presentatie van de klachten en de diagnosestelling anders is dan bij mannen. Om hier verbetering in te brengen, heeft de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) de werkgroep Gender opgericht.

Lees meer...

Betere diagnose hartinfarct

Nieuw diagnose-apparaat spoort meer hartinfarcten op. Bij de huidige diagnose gebruikt men nu het Elektrocardiogram (ECG of 'hartfilmpje') en een bloedtest. Het ECG en de bloedtest zijn echter niet zo nauwkeurig.

Lees meer...

Kinderen op de Eerste Hulp

Jaarlijks belanden er 140.000 kinderen op de Eerste Hulp. Je kunt als kind beter geen knikker inslikken of van de trap afvallen. Dikke kans dat je moeder geen flauw idee heeft van wat ze moet doen.

Lees meer...

Herken een trombose

Herken een trombose

Zó herken je trombose

Symptomen van een trombose zijn onder meer afhankelijk van de plek in het lichaam waar de trombose optreedt. We geven hier een korte lijst met symptomen per plek. Als u een van deze klachten ervaart, neem dan altijd contact op met uw huisarts of bel 112.

Lees meer...

Zoek op onze site

Hoe werkt een Ambulance?

Bekijk video

Wanneer 112?
Klik op het logo

Eerste Hulp Wiki
Klik op het logo