Info pagina

Aanmelden

Jouw hulp is hard nodig voor het ondersteunen van de vaccinatiecampagne in onze regio.

De hulpvraag is bijzonder groot. Daarom zoeken we als Rode Kruis de samenwerking op met EHBO-verenigingen, reddingsbrigades, scouting en andere organisaties in onze regio om gezamenlijk de hulpverlening uit te voeren.

De komende weken worden alle vaccinatielocaties in onze regio in gebruik genomen.

De mensen die gevaccineerd worden, moeten na hun vaccinatie een kwartier in een wachtruimte blijven om te beoordelen of er sprake is van bijwerkingen of andere symptomen.

Om dat goed te kunnen beoordelen is een EHBO-diploma nodig.

Het werk van een EHBO’er op de vaccinatielocatie: –

Je houdt toezicht op de gevaccineerde mensen die 15 minuten in de wachtkamer moeten verblijven nadat zij een vaccinatie hebben gekregen. –

Je helpt uitleggen waarom ze daar zitten, en stelt als het nodig is mensen gerust. –

Je bent attent op mogelijke bijwerkingen, met name snelle herkenning van een allergische reactie. Extra informatie over de meest voorkomende symptomen is voorhanden. –

En als het nodig is verleen je direct eerste hulp, samen met je collega EHBO’er en indien noodzakelijk met de aanwezige arts of verpleegkundigen.   Eerste Hulp bij Vaccinatie COVID-19

Heb je een geldig EHBO-diploma? Dan ben jij de komende maanden écht onmisbaar! Vul hieronder je beschikbaarheid en voorkeuren in, en onze planners zullen je zsm inplannen voor een dienst. Daarmee help je onze samenleving, én je eigen organisatie. Hopelijk tot gauw!

( Aanmelden )

Voor de herhalingen EHBO wordt u op de hoogte gesteld per brief

Oefenavonden

Gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben we besloten de komende oefenavonden voorlopig in de vriezer te zetten. We hadden het schema al helemaal aangepast, zodat we veilig konden oefenen, maar op dit moment is dit niet uitvoerbaar.

Wanneer we weer kunnen en mogen opstarten krijgt u uiteraard bericht van ons.

Laten we hopen dat deze maatregelen voldoende zijn om het virus een halt toe te roepen en dat we  naar betere tijden kunnen gaan waarin we elkaar weer normaal kunnen ontmoeten.

Let wel. E.e.a. is onder voorbehoud. Want indien er onvoldoende aanmeldingen zijn, vervallen deze avonden. Het aantal deelnemers aan deze cursus zal bepalend zijn of de cursus in een of twee avonden geschied.

Klik hier voor formulier : Vraag over cursussen of lessen
Klik hier voor formulier : Inschrijven cursus/les