Geschiedenis

De EHBO vereniging is opgericht op 3 april 1934 en starten zijn eerste cursus in het Groenekruis gebouw dat gelegen was aan de Rijlaan nu heet dat de F.G.H. van Itersonlaan.

Oprichters

De oprichters waren de volgende bestuursleden:

• W.de Snayer (voorzitter)

• J.van Toledo Plzn (secretaris)

• K.P.Langendoen (penningmeester)

• J.Hoogwerf (commissaris materiaal)

• M.Manintveld (algemeen adjunct)

Het les geven was in die tijd nog gescheiden de mannen kregen les van Dr. Kroes en de dames van mevr. Dr. Hessels en later door dokter Schep en Monster.

Locaties
  • Het Groenekruis gebouw aan de F.G.H. van Itersonlaan tot na begin 50- er jaren

• De Oude school aan de Burg. Letteweg tot 1974

• Hier zaten de leden nog in de schoolbanken bij de kolenkachel. Hier begonnen ook de wedstrijd oefeningen, bij de wedstrijden werd er hoog resultaat gehaald, Zo wonnen we eens een eerste prijs bij de districts wedstrijden in Ter Apel .
  • Pleisterplaats aan Burg. Letteweg tot 2006

• De Brandweer Kazerne aan de Ruy tot 2009
    brandweerkazerne oud
    Oude brandweerkazerne
    brandweerkazerne nieuw
    Nieuwe brandweerkazerne

In de jaren 70 en 80 had de EHBO van Oostvoorne ook nog 1 a 2 wedstrijd ploegen maar dat is in de loop van de jaren helaas verwaterd. Het was altijd spannend vooral als de EHBO van onze buurgemeente ook met hun ploegen aanwezig waren.